Nytårstalen - Danskholdet

Nytårstale 2017/2018A

Skrevet af danskholdet tirsdag.

2017 var et år med mange begivenhed. Nogle spændende, andre knap så spændende.

2017 var året hvor Roskilde kommune valgte at bygge på området omkring skolen,- formentlig til glæde for os alle når det hele står færdigt. MEN,- det har dog for det meste betydet stor frustration for busser og taxier, som ikke har kunnet finde vejen ind til skolen, ifm transport til og fra skolen.

Også ved skolens store glædelige 25 års jubilæumsdag gav byggeriet anledning til bekymringer,- for hvor skulle dog alle gæsterne parkere.

Det var nu en dejlig fest med mange gæster, elever og lærere som hyldede vores dejlige skolen. Ikke én nævnte parkringen – men alle nød den kæmpe lækre lagkage.

Vores skoleleder Stig fyldet 70 år i 2017, men også Kiki fyldte rundt. Anja blev voksen og fyldte 50 og blandt eleverne fyldte Janne Frederiksen 60 år.

Desværre var 2017 også året hvor vi måtte tage afsked med Henrik som afgik ved døden pludseligt.

Også Brittas mand John døde på eftersommeren og blev klart hvor godt og tæt sammenholdet og støtten er blandt skolens elever, bådet i forholdt til Vivi og Britta.

Det kan vi alle være stolte af.

Efter sommeren var Kirsten meget syg og indlagt i en længere periode. Men lægerne fik styr på både Kirsten og hendes hjerte, og nu er Kirsten tilbage til vores alles store glæde,- med fornyet energi og frisk på livet og nye udfordringer.

I foråret gik udlandsturen til Stettin hvor mange elever valgte at deltage. Enkelte blev dog hjemme og bla Kirsten nød at have sy-aktivitet i et klasseværelse helt for sig selv. Det vagte stor glæde og der blev syet intenst.

Vi var i 2017 på mange spændende ture. Bl.a. til Mølleholmskolen i Høje Taastru, og Domus Felix i Lejre, og lejr på Orø osv. Mere herom bagefter.

Det er et fantastisk aktiv for skolen som gør at ingen skal kede sig i ferier og friuger.

Orølejren i sommer var i telt for de flestes vedkommende, og det var rigtig hyggelige. Dog overraskedes alle af pladsmangel idet mange elever havde medbragt kæmpe oppustelige luftmadrasser. Men John Vestergår tryllede flere telte fem og alle fik plads og var glade.

I Broby, på Broby gamle skole, var en herlig uge med glæde, sang og musik og Kiki og jens lækre mad. Vi besøgte Per Bille og hyggede med ham. Derudover var vi bla. i Sorø og handle.

Andre ture på bla Mølleholmsskolen. Her gik strømmen i køkkenet og ingen kunne hjælpe pga påsken. Det lykkedes dog efter intense telefonopkald at få en elektriker fra gennem kommunen til at fikse strømmen.

Turen til Lejre var i lighed med de andre ture rigtig hyggelig. Men af uransagelige årsager så måtte eleverne sove et nyt sted hver nat. Sådan er det når Lejre kommune inviterer 120 personer til møde sammen sted som vi skulle være på lejr, og også brandtilsynet skulle have noget at skulle have sagt.

Så nogle prøvede at sove i køkkenet, andre i depotet og andre igen i musikrummet. Store velvillighed til at prøve noget nyt.

Rosa er skolen hvor vi har mange muligheder for at vælge mange spændende aktiviteter. Det er meget varieret og med mange fede ture ud af huset.

Vi har bla været på Bakken, Odsherrede Zoo, ude og bowle og m.a.

Vi ønsker at mange må få øjnene op for alt det fantastiske vi kan og må på Rosa.

Vi ønsker alle elever, lærere, skole- og vise-skoleleder, og Rosa som skole en blændende fremtid og et godt 2018.

GUD BEVARE ROSA